Header Ads

Canal 21 Ebre

Continguts informatius


Pel que fa als continguts informatius, Canal 21 Ebre compta amb dos programes diaris dedicats única i exclusivament a aquest àmbit: l’informatiu i Primera Columna. En cap de setmana s’ofereix un Recull de notícies.

L’informatiu s’emet diàriament a les 20.30 hores i està conduït per la periodista Cinta Bonet. Ofereix tota la informació territorial de les Terres de l’Ebre i, a més, compta amb l’espai del Temps i l’Agenda cultural.

Primera Columna s’emet en directe a les 10.00 hores, de la mà del periodista Gustau Moreno. Inclou entrevistes sobre diverses qüestions de l’actualitat del territori ebrenc, així com un repàs a l’actualitat nacional i internacional.

El Recull de notícies és un programa d'una hora i mitja de durada que s'emet tots els caps de setmana, en un format enllaunat. Inclou totes les notícies que s'han tractat al Informatiu de Canal 21 Ebre.

RdP (Roda de premsa) és la nova aposta informativa a partir del mes de setembre de 2015. Per tal que els telespectadors puguin conèixer com es du a terme una roda de premsa, Canal 21 Ebre emet íntegrament les rodes de premsa més destacades de la setmana en aquest nou programa. Rdp té una durada de 4 hores i s'emet els dissabtes i diumenges (dues hores cada dia).


Programes esportius


En l’àmbit esportiu, Canal 21 Ebre compta amb dos programes: el Poliesportiu i el Temps Afegit, tots dos dirigits pel periodista Albert Pascual.

El Poliesportiu s’emet cada dimarts a les 21.00 hores. El programa fa un repàs a l’actualitat esportiva de les Terres de l’Ebre. A més, una de les seccio ns del Poliesportiu és l’entrevista que, cada setmana, permet conèixer de més a prop esportistes i clubs de les Terres de l’Ebre.

El Temps Afegit informa sobre l’actualitat futbolística dels equips referents al territori.

A més de les cròniques de futbol, també hi ha la retransmissió del Partit de la jornada.


Programes d'entreteniment


Pel que fa als programes d’entreteniment de Canal 21 Ebre compta amb una graella mot diversa: el Districte 21, Petits Artistes i Calaix de Sastre.

El Districte 21 és un magazín que s’emet de dimarts a divendres, en directe, a les 16 hores. El dirigeix la periodista Sílvia Alarcón. En aquest programa s’inclouen entrevistes relacionades amb les diferents activitats festives i culturals. A més compta amb seccions habituals de la mà de col·laboradors del programa.

Petits artistes és un programa quinzenal de 30 minuts de durada i està conduït pel periodista Albert Pascual. Els xiquets i xiquetes de les diferents poblacions del territori parlen sobre un tema en concret. Petits Artistes s’emet els dijous les 19.30 hores.

L’artista Joan Iniesta és l’encarregat de presentar el programa quinzenal d’entreteniment Calaix de Sastre. El programa, de 30 minuts de durada,  s’emet els dijous a les 20.00 i explica per als més petits, el pas a pas per fer manualitats, sovint lligades amb les tradicions. A més, el pallasso Muniatto, caracteritzat per Eusebi Morcillo, posa punt i final al programa amb un gag relacionat amb la manualitat del dia.

Què fem? És un programa estiuenc que s’emet durant els mesos de juliol i agost, en el qual es parla de les festes majors de les poblacions ebrenques. S’emeten de mitjana quatre programes diferents durant la setmana a les 22.00 hores. La periodista Sílvia Alarcón s’encarrega d’entrevistar els protagonistes i, a més, informa dels actes festius dels propers dies.


Programació més social




Quant a la programació de caire més social hi ha el Gent del Barri i Dones amb nom propi, ambdós dirigits per Sílvia Alarcón.

Gent del barri és un programa quinzenal que pretén mostrar al públic la vida social dels diferents municipis de l’Ebre, a través de diferents escenaris i personatges. A més, la secció estrella del programa és la confecció d’un plat tradicional del poble. Les encarregades de cuinar-lo són les dones de l’associació de dones corresponent. El programa s’emet els dimecres a les 20.00 hores.

Dones amb nom propi entrevista a dones ebrenques de gran rellevància professional i personal. Es tracta de recórrer diferents punts de les Terres de l’Ebre que signifiquen quelcom especial per a les protagonistes. Sílvia Alarcón s’endinsa en el món de totes elles, mitjançant entrevistes de caràcter personal. El programa s’emet els dilluns a les 21.00 hores.


Programes culturals


Pel que fa als programes de l’àmbit cultural, Canal 21 Ebre ofereix Tens un racó dalt del món, de caire literari, i Fet aquí.

L’escriptor Jesús Maria Tibau és l’encarregat de presentar Tens un racó dalt del món, d’emissió quinzenal, els dimecres a les 21.00 hores. Aquest programa literari inclou entrevistes a diferents escriptors ebrencs. A  més, també fa un tast literari, per tal d’incentivar els telespectadors i fer-los gaudir d’una bona lectura.

Fet aquí també és d’emissió quinzenal. Aquest programa cultural posa en valor diferents trets i tradicions de les contrades ebrenques. A través d’entrevistes a diferents protagonistes, el telespectador coneix de primera mà la cultura ebrenca. El programa s’emet els dimecres a les 20.00 hores. Aquest programa està dirigit per Albert Pascual.


Tertúlia política


L’Entrellat està conduït per Manel Ramon i els convidats són els polítics del territori i tertulians de l’àmbit socioeconòmic que opinen i debaten sobre els diferents temes d’actualitat política.

El programa s’emet cada divendres a les 22.00 hores i té una durada d’una hora i mitja.


Reculls de fires i festes


Canal 21 Ebre també té a la graella reculls de fires i festes, així com activitats culturals, esportives i de lleure, a través de programes Fem una ullada i Anem de festa. Són programes de duracions adaptades a cadascuna de les activitats.


Canal 21 Ebre té un espai web

La televisió Canal 21 Ebre va estrenar el juny de 2015 la seua nova pàgina web canal21ebre.com. El nou portal suposa una aposta clara pels continguts a la carta, així com per la difusió dels programes i de les notícies a les xarxes socials.

Una de les principals característiques és que el nou web s’adapta a totes les pantalles i a tots els dispositius: telèfons mòbils, tauletes, ordinadors portàtils, ordinadors de sobretaula i televisions intel·ligents.

De la mateixa manera, el nou web de Canal 21 Ebre aposta per la interacció amb els lectors i la difusió dels continguts a través de les xarxes socials. D’altra banda, totes les notícies es poden compatir de manera àgil i còmoda a Google Plus, Facebook, Twitter i Whatsapp.


Impacte al web

Canal 21 Ebre compta amb una pàgina oficial a Facebook. A data de 21 d’octubre de 2015 Canal 21 Ebre comptava amb 1.311 seguidors en aquesta xarxa social, i un abast de més de 6.000 persones. A més, a Twitter tenia 2.808 seguidors a la mateixa data.

Pel que fa a l’impacte dels continguts televisius a Youtube, hi ha enregistrades un total de 416.580 visualitzacions i 507 subscriptors fins al 21 d’octubre de 2015, amb 5.560 vídeos publicats.

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.