Header Ads

Cop d'Ull

Cop d'Ull canvia el format


El periòdic gratuït Cop d’Ull, que edita l’empresa Doble Columna, té actualment una periodicitat mensual. Però des del maig del 2014, Cop d’Ull ha adoptat el format tabloide com a primer pas per canviar de periodicitat, amb el repte de convertir-se en un setmanari.

Cop d’Ull també ha fet un canvi en la presentació i en el tractament dels continguts, amb una aposta per la imatge i també per l’ús dels diversos gèneres periodístics: l’entrevista, la crònica, el reportatge, l’anàlisi, el perfil...
El periòdic ha adoptat un estil més directe, clar i entenedor, sense renunciar -quan això siga necessari- a un tipus de periodisme més literari.

Com a mitjà de proximitat, ha adoptat la varietat del català que es parla a les Terres de l’Ebre. En les notícies, articles i reportatges, Cop d’Ull vol destacar el perquè de les coses que passen, el context i el seu rerefons històric, a més de les conseqüències sobre la ciutadania de les Terres de l’Ebre. El nostre objectiu és acompanyar les informacions amb peces d’opinió o d’anàlisi, o bé amb una petita entrevista a alguna persona afectada o entesa sobre els temes que expliquem.

Aquest periòdic ha fet un esforç per donar un tractament i un enfocament propi a les notícies. I és que, des de la irrupció d’internet i de les xarxes socials, un periòdic, mensual o setmanari, ja no pot explicar els temes igual que un diari o que un diari digital. En les notícies, articles i reportatges, Cop d’Ull vol destacar el perquè de les coses que passen, el context i el seu rerefons històric, a més de les conseqüències sobre la ciutadania de les Terres de l’Ebre.

L’aposta de Cop d’Ull pel periodisme de proximitat l’ha fet créixer en continguts, amb més opinions i més anàlisi de l’actualitat d’un territori que va més enllà de les fronteres administratives, ja que aplega vuit comarques de tres comunitats autònomes: el Baix Ebre, Montsià, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Matarranya, Baix Maestrat i els Ports. (les tres últimes com a nova incorporació).

D’altra banda, a més dels més de 200 punts de distribució, el periòdic Cop d’Ull també es pot descarregar en format PDF a través de l’aplicació Issuu i, evidentment, d’uncopdull.com.

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.